جمعه, ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-18
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 6696 |
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۲ | ارسال توسط :
۰
1
ارسال به دوستان
پ

پویاروز – اقتصاد آبی (اعم از آب شیرین یا شور) یکی از محرک های اصلی توسعه شهری و روستایی و حاکمیتی محسوب می شود که میلیون ها شغل مستقیم و غیر مستقیم را در حوزه های وابسته به آب مانندکشاورزی، دامپروری، شیلات، صنعت، ورزش، گردشگری و کشتیرانی ایجاد می کند.

ارزش اقتصاد آبی بیش از ۵/۱ تریلیون دلار در سال در سطح جهان تخمین زده می شود که بیش از ۳۰ میلیون شغل ایجاد می کند و منبع حیاتی پروتئین را برای بیش از سه میلیارد نفر تامین می کند.
در حقیقت جدی گرفتن اقتصاد آبی مدل نوینی از توسعه جدید ایجاد خواهد کرد که علاوه بر توسعه عدالت در توزیع آب و آگاهی بخشی در زمینه مصرف بهینه آب و حفاظت از این ماده ارزشمند، در ایجاد فرصت های متعدد در سرمایه گذاری و تقویت تجارت دریایی، صنعتی، گردشگری، کشاورزی، تولید انرژی و … بسیار تاثیرگذار است.
از سویی آب به‌عنوان یک حلقه ارزشمند در زنجیره‌ تولید، نقش مهمی در تولید محصولات (کشاورزی، پتروشیمی، فولاد و…) دارد و دسترسی آسان به منابع آبی می‌تواند هزینه‌های تولید را به مقدار زیادی کاهش دهد. در بخش کشاورزی بهینه سازی مصرف آب و حفاظت از منابع آبی پایدار سبب افزایش تولیدات کشاورزی و دامپروی و به تبع آن امنیت غذایی شده، به‌طوری که مازاد تولیدات کشاورزی و فعال سازی صادرات محصولات کشاورزی علاوه بر ارز آوری سبب انباشت سرمایه ملی نیز می‌شود.
با وجود ارتباط تنگاتنگ آب با صنعت و کشاورزی و دامپروی، نقش آب در مقولات اجتماعی نیز قابل اعتنا و پر رنگ است.
ورزش های آبی و گردشگری مبتنی بر آب همه ساله در دنیا، میلیارد ها گردش مالی به همراه دارد که علاوه بر چرخش چرخ اقتصاد در کاهش آسیب های اجتماعی و غنی سازی اوقات فراغت نیز نقشی اساسی بازی می کند.
فی المثل در دنیا ماهیگیری علاوه بر اینکه در رده دامپروری رده بندی می شود، به عنوان یک ورزش و تفریح نیز محسوب می شود و چرخ صنعتی جداگانه ای را با ایجاد هزاران شغل در بحث تجهیزات، ملزومات و ادوات ماهیگیری ورزشی و تفریحی، به حرکت در می آورد.
در حقیقت چند وجهی بودن کاربرد آب و نقش تاثیر گذار آن در بسیاری صنایع بشر را وا می دارد که بر داشتن نگاه جدی به اقتصاد آبی و ایجاد اشتغال و به حرکت در آوردن چرخه های متعدد تولید، همزمان به حفظ زیست بوم کره زمین در کنار حفاظت از منابع آبی پایدار و موقت، توجه جدی داشته باشد. این روند نیازمند آموزش و توسعه رویکردهای متعادل در استفاده از اکوسیستم‌های طبیعی مرتبط با آب در صنایع مختلف است. آب را قدر بدانیم.
منبع خبر ( نویسنده ) است و خبرگزاری پویا روز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 6696 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09120720761  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزاری پویا روز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری پویا روز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید