دوشنبه, ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-28
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 19754 |
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲ | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

تهران – ماه رمضان، فرصتی برای تزکیه روح و جسم، با چالش‌هایی نیز همراه است. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، احساس تشنگی است که می‌تواند روزه‌داران را آزار دهد. اما نگران نباشید! با اتخاذ تدابیر تغذیه‌ای مناسب و هوشمندانه، می‌توانید به راحتی بر این مشکل غلبه کرده و از فیوضات این ماه پربرکت بهره‌مند شوید.

برای پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان به چند نکته باید توجه کرد. مسئله اول این است که مصرف نمک را در کل ایام سال به ویژه در ماه مبارک رمضان به حداقل ممکن برسانیم.

نیاز بدن ما به نمک یک قاشق چای‌خوری در طول روز است. البته کل نمکی مصرفی نه فقط نمکی که از طریق نمکدان مورد استفاده قرار می‌دهیم. ما به مقدار زیادی نمک را به صورت نمک پنهان با مصرف نان، پنیر و انواع دیگر غذاها دریافت می‌کنیم، پس هر قدر نمکدان را سر سفره نبریم، بیشتر به سلامت بدنمان کمک کرده‌ایم.

اگر هنگام پخت غذا از مقدار کمی نمک استفاده کنیم اشکالی ندارد اما بهتر است نمکدان را از سفره حذف کنیم به ویژه در وعده غذایی سحری نمک را حذف کنیم؛ این کار می‌تواند به کنترل تشنگی کمک زیادی کند.

استفاده از سبزیجاتی مثل کاهو و سبزی خوردن با توجه به اینکه به حفظ آب در بدن کمک می‌کند، می‌تواند جلوی تشنگی را بگیرد. همینطور استفاده از انواع میوه‌ها نیز می‌تواند به تأمین آب بدن کمک و از بروز تشنگی جلوگیری کند.

خوردن غذاهای پروتئینی زیاد هم منجر به تشنگی می‌شود. افرادی که وعده سحری فقط مرغ، کباب و استیک می‌خورند، چون پروتئین زیاد منجر به دفع آب بیشتری از بدن می‌شود، در طول روز تشنگی آنها تشدید می‌شود.

نباید مصرف پروتئین را صفر کنید، اما می‌گوییم غذای پر از پروتئین نخورید. پروتئین در اندازه متعادل و معمول مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند؛ پس سعی کنید زیاده‌روی در مصرف پروتئین در وعده سحری نداشته باشید چراکه منجر به تشنگی در طول روز می‌شود.

همچنین از انجام تحرکات زیاد در زمان روزه‌داری اجتناب کنید. تحرک برای سلامت بدن لازم است اما بهتر است تحرک را به زمان نزدیک افطار و یا بعد از افطار موکول کنیم تا بروز تشنگی را در ما تشدید نکند.

ایام ماه مبارک رمضان و ایام نوروز امسال با هم تلاقی پیدا کرده‌اند بنابراین در استفاده از آجیل‌های شور احتیاط کنید و بدانید اگر طی دید و بازدید شبانه از اجیل و تنقلات شور استفاده کنید، در طول روز نیاز بدن شما به آب بیشتر خواهد بود.

براساس وبگاه دفتر بهبود تغذیه جامعه منبع، چای، قهوه، نسکافه و … نوشیدنی‌های مدر هستند و به دلیل بیرون‌روی زیاد، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌کنند و بهتر است در استفاده از این نوشیدنی‌های زیاده روی نکنیم و برای تأمین مایعات بدن فقط و فقط از آب استفاده کنیم./ایرنا

 

 

 

 

منبع خبر ( ایرنا ) است و خبرگزاری پویا روز در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 19754 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  09120720761  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه خبرگزاری پویا روز مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری پویا روز در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید