تهران- نتایج کشتی گیران تهرانی در مسابقات مختلف حکایت از بازگشت دوباره ورزش این استان به ریل موفقیت دارد.
به گزارش ایرنا؛ پس از کش و قوسهای فراوان در سال ۱۴۰۱ قاسم علیعسگری سکاندار هایت کشتی استان تهران شد. با برگزاری انتخابات هیات کشتی استان تهران، راهبرد این هیات وارد مرحله جدیدی شد. راهبردی که قاسم علیعسگری منتخب مجمع انتخاباتی استان از آن به عنوان دورانی از تعامل و همگرایی یاد میکند. علیعسگری برای شروع برنامههایش دست همکاری به سوی نامداران کشتی ایران در استان تهران دراز کرد.
وی در مرحله نخست برای جان گرفتن کشتی در تهران، توانست نظر افرادی از جمله اکبر فلاح، علیرضا رضایی، صادق گودرزی، محمد بنا، حبیب الله اخلاقی را برای همکاری جلب کند. او پیشتر سابقه مسئول دفتری رئیس فدراسیون کشتی را عهده دار بود و این ارتباط او توانست ۶ پایگاه استعدادیابی را در مناطق کم برخوردار و جنوب شهر تهران ایجاد کند. این پایگاههای استعدادیابی در اختیار بزرگان این رشته قرار گرفت تا آنها بتوانند با رفع عقب ماندگی گذشته به آموزش و تربیت استعدادهای ورزشی همت بگمارند.
علیعسگری در این خصوص اظهار داشت: تهران یکی از پایگاههای کشتی ایران و به قول رییس فدراسیون، موتور محرکه این ورزش در کشور است. در چند سال گذشته مسیر توسعه این رشته درست طراحی نشده و کاستیهایی دارد. با هدف توسعه این رشته المپیکی در سطح استان به دنبال آن هستم تا بار دیگر شکوه گذشته کشتی تهران را احیا کنم. در این مسیر از تجربیات پیشکسوتان کشتی که مایل به همکاری باشند استفاده خواهم کرد. تهران قهرمانان بزرگی دارد و میتوان از ظرفیت آنان به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
پس از کسب مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ ریو توسط حسن رحیمی، تهران دیگر رنگ یک عنواندار مطرح جهانی را به خود ندید و به نوعی از روزهای اوج خود دور ماند. این موضوع باعث شد تا کشتی تهران سالها با رکود مواجه شود و صلابت و قدرت گذشته خود را از دست بدهد. چند سال گذشته کشتی تهران دچار رکود شدیدی بود؛ اما با تغییرات در هیات کشتی تهران، عرصه برای جولان ستارههای جوان تهرانی فراهم شد تا آنها بتوانند شایستگیهای خود را به اثبات برسانند.
امیرعلی آذرپیرا با کشب نشان برنز المپیک خود در پاریس توانست این عدم موفقیت را به نوعی سامان بدهد تا کشتی تهران بتوانند مجددا در ریل موفقیت قرار بگیرد. در ادامه یونس امامی توانست ۲ نشان برنز جهانی و یک طلای بازیهای آسیایی را برای تهران به ارمغان بیاورد. مهدی یوسفی دیگر پدیده نوظهور کشتی که با کسب نشان طلای امیدهای جهان خود را به عنوان مدعی جدید در وزن ۷۹ کیلوگرم معرفی کرد.
درخشش یوسفی موجب شد مسئولان فدراسیون او را برای حضور در جام پادوبنی به روسیه اعزام کنند. در حالی که آزادکاران در این جام در پنج مبارزه ابتدایی خود شکست خورده بودند اما یوسفی توانست در وزن ۷۹ کیلوگرم برابر ماگومد ماگومایف به پیروزی برسد که این موفقیت در نهایت با برتری ۵ بر ۵ آزادکاران ایرانی مقابل تزارها منجر شد.
نتایج امیدوار کننده در ردههای سنی یکی از اتفاقات مهمی بود که گوش شکستههای تهرانی در کشور به دست آوردند. در سالی که گذشت تیمهای تهرانی در کشتی آزاد و فرنگی به موفقیتهای متعددی دست یافتند تا نشان دهند به دنبال بازگرداندن کشتی تهران به جایگاه اصلی خود هستند. تیمهای کشتی آزاد و فرنگی نوجوانان تهران قهرمان و نایب قهرمان کشور شدند. جوانان تهران توانست در کشتی آزاد نایب قهرمان اما در فرنگی به قهرمانی رسید. این موفقیت نیز ادامهدار بود چراکه گوش شکستههای تهرانی در رده سنی بزرگسالان توانستند هم در آزاد و هم در فرنگی نایب قهرمان کشور شوند.